Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Windows Of The East Gála

A Menta Tánciskola Évzáró Gálaestje

 gala2011.png

 

 

Fellépők:

Holup Orsolya és a Menta Tánciskola csoportjai

A Tánciskola 2005 óta működik Kaposváron. Holup Orsolya a Menta Tánciskola vezetője, oktatója és koreográfusa, 8 éve tanít Pesten és 6 éve Kaposváron.

Az órákon nagy hangsúlyt fektetünk a technikai pontosságra, a színpadi jelenlétre, az lélek kifejezésére, mégis a legfontosabb az, hogy a tánc szeretete által meg tudjunk nyílni önmagunk és a világ felé, hogy testünk mozdulatait a zene impulzusaitól ihletve őszinte érzésekkel töltsük meg.

Menta Diamonds - A Tánciskola fellépő csoportja, több éve sikeres fellépői esteknek és táncszínházi előadásoknak (Négy Elem Fúziós hastánc előadás, A Fény Diadala - táncjáték). Szólóban és csoportosan is dobogós helyen végeztek több országos versenyen.

Középhaladó csoport - 2-4 éve lelkes tagjai a Tánciskolának. Töretlen tánc iránti elkötelezettségük, tanulni akarásuk, motiváltságuk mindig jó hangulatot teremt az órákon...

Kezdő csoport - 2010. októberében csatlakoztak a Tánciskolához, azóta nagy lelkesedéssel vesznek részt óráinkon, rendezvényeinken és készülnek első színpadi bemutatkozásukra.

Arabeszk csoport - " A nagyatádi Holdkő hastánc-csoportban táncolunk. Kis csapatunk útkeresésre indult, így kerültünk el a Menta Tánciskolához, ahol befogadtak bennünket, a vándoroknak, az úton lévőknek kijáró bizalommal. Nincsenek nagyra törő céljaink, vágyaink a tánccal kapcsolatban, csak szeretnénk szépen táncolni. Megélni a nőiességünket, megélni a tánc iránti rajongó szeretetünket, libbenni - lebbenni, kifejezni önmagunkat, megélni és megmutatni a varázslatot, a bűvöletet a táncban, a tánc által. Kicsiny csapatunkat összetartó erők; a kitartás, a tánchoz való ragaszkodás és alázat, egymás szeretete. "

Vendégművészek:

Piromágusok zsonglőr csoport - Kaposvár          piromagusok.hu

A Piromágusok Zsonglőr Egyesület 2008. január elsején jött létre. Céljuk a látványos nappali és éjszakai (tüzes, ledes, UV) produkciók bemutatása a közönség szórakoztatására. Zsonglőr eszközök, játékok megismertetése a közönséggel, bevezetése a köztudatba, és az érdeklődők számára lehetőséget biztosítani a játékok, eszközök által nyújtott élmény elsajátításához.

 

Rohhi Amar - Makay Katalin - Balatonboglár     www.atibalaton.hu/hastanc.htm

A Rohhi Amar tánccsoport idén januárban alakult, miután októberben megismerkedtek a hastánc varázslatos világával. Tagjai Kerti Csilla, Kiss Eszter és a vezetőjük, Makay Katalin, aki 2008-ban végezte el Budapesten az orientálistánc-oktató képzést Aziza műhelyében.

Kata 2005-ben kezdett hastáncot tanulni Balatonbogláron, 2006-ban Holup Orsolya tanítványaként szerepelt rendezvényeken.

Oktatásában célul tűzte ki, hogy a nők mozgását kifinomulttá, harmonikussá tegye, fejlessze a mozgáskoordinációt, a koncentráló képességet és edzésbe hozza a test izmait.

 

HoldVirágok - Kaposvár

A Holdvirág csoport tajgainak mozdulatai a hastáncban gyökereznek, szirmot pedig annak minden stílusában igyekeznek bontani. A harmónia a zenével, egymás mozdulataival az évek munkájának eredménye. Az alap műfajon belül igyekeznek újra törekedni, a hastáncot modern formában továbbgondolni, az abban rejlő lehetőségeket a gondolatok, érzések kifejezésre fordítani.

 

Amulett Hastánccsoport - Dombóvár                   amuletthastanc.mindenkilapja.hu

Az Amulett Hastánc Iskola 7 éve alakult Dombóváron, Puchner Mónika vezetésével. Klasszikus egyiptomi koreográfiák mellett a nézők által ismert popzenékre is táncolnak, műsorukkal rendszeresen fellépnek városukban és környékén.

 

Zafír Hastánccsoport - Dombóvár                        zafir.lapunk.hu

" A tánc, a test és a lélek harmóniája " - ezt választotta mottójául a Zafír hastánccsoport, mely 2010. július 24-én alakult.  A csoport tagjai 4-7 éve táncolnak és az elmúlt egy év folyamán sikeres fellépői báloknak, városi és falusi rendezvényeknek.

2010. szeptember 27-én részt vettek a Pécsen megrendezett sikeres Guinnes-rekord kísérleten.

 

A mappában található képek előnézete Menta Évzáró Gála Est 2011