Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A Hastánc órákról...

Milyen ruhában kell lenni?
ora2.jpgAz órákon célszerű a kényelmes, rugalmas öltözék viselete, amely nem akadályozza a szabad mozgást. Kendőt, rázókendőt lehet felkötni, ezeket az iskola is tudja biztosítani korlátozott számban. Hastánc eszközök ill. kellékek az órákon: fátyol, bot, ujjcin, Ízisz fátyol. Az iskolában ezek is rendelkezésre állnak használatra korlátozott számban.

Mikor kell érkezni az órára?
5-10 perccel a kezdés előtt, hogy legyen elég idő regisztrálni és íátöltözni. Az órákra célszerű pontosan érkezni, mert ha az óra elején tartott bemelegítés kimarad, vagy csak részleges, akkor a test nem lesz megfelelően, teljesen felkészítve az új mozgásformára. Ez sérüléssel, izomlázzal vagy egyéb kellemetlenségekkel járhat.

Az óra menete:
- bemelegítés: táncgimnasztika alapú, légző gyakorlatok, gerincgyakorlatok, helyes testtartás, az izmokban felgyűlt feszültségek kioldása, ráhangolódás
- tánc alaptechnikák (láb-, kéz-, testtartás)
Bemelegítés után a csoport szintjének megfelelően más-más programmal folytatódik a tanítás...
    
ora4.jpg- hastánc alaptechnikák
     - rázástechnika, lépéskombinációk
     - később az alaptechnikák összekapcsolása
     - kombinációk, végül koreográfiák
     - improvizációs gyakorlatok – előbb a tanár táncát lekövetve, később önállóan
     - haladóbbaknál hastánc stílusok, arab ritmusok megismerése, eszközök
     - fellépőknél színpadi jelenlét, megjelenés, viselkedés a színpadon

ora3.jpgAz óra végén nyújtás, lazítás, levezetés, amely legalább annyira fontos, mint a bemelegítés.

Hányan lesznek az órán?
Az órákon 5 – 10-en vesznek részt. A kis létszám adja meg a lehetőséget arra, hogy egyénenként külön elegendő idő legyen a mozdulatok kidolgozására.
Magánórára is lehetőség van, ahol az oktató teljes figyelme egy tanítványra irányul.

 

Miért jó a Mentához járni táncolni?
Ma már egyre több a hely, ahol az érdeklődők a hastáncot el tudják sajátítani. A Mentánál az oktatás magas színvonalú, ahogy az országos versenyeken elért jó helyezések is egyre igazolják. Nem hagyjuk ki a megfelelő bemelegítést és az alapgyakorlatokat, amelyek a tánchoz szükségesek. A technikában alaposságra és tökéletességre törekszünk, a mozdulatok tisztaságát fontosnak tartva. Ha valaki meg szeretné mutatni magát nagyobb közönség előtt is, akkor számára az estjeinken biztosítunk fellépési lehetőséget.

Az órákon hastánc versenyekre való felkészítés is lehetséges. A versenyeken a csoportok találkozhatnak az ország többi részén táncoló „kolléganőikkel”, tapasztalatokat szerezhetnek, valamint képet kaphatnak arról, hogy milyen szinten tartanak éppen a hastáncban.

 

Az órákat vezeti:

kezdő - Pauska Tímea

középhaladó és haladó - Holup Orsolya

csoportkep.jpg

 

 

A mappában található képek előnézete Képek