Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Pauska Tímea

timi1.jpg"2006-ban, 34 évesen kezdtem hastáncolni.

2015 augusztus 29.-én végeztem komplex orientális folklór, showhastác és bellyfit mozgástrénin oktatóként, illetve gyermek orientálistánc és Tündértánc foglalkozás vezetőként az Aziza Art Mozgásműhelyben.

Utam a hastánchoz, életem a hastánccal...

2000-ben Crohn betegséggel diagnosztizáltak, és mivel már elhaltak bélszakaszok, az amúgy nagyon szép kis pocimat összekaszabolták, hogy tovább élhessek. El kellet fogadnom az „új” testemet, a betegséget… Aztán találkoztam azzal a férfival, aki életem társa, férjem lett, de házasságunkból gyermek nem született. El kellett fogadnom meddőségemet… Nem bizonyultam túl sikeresnek az elfogadásban.

Ekkor, 2006 szeptemberében, megláttam egy plakátot; hastánc csoport indul kezdőknek, Nagyatádon. Örömmel, tele várakozással belevetettem magam a táncba. És elkezdtem gyógyulni…. Testem és lelkem újra egységként kezdett működni. Újra örömmel voltam NŐ. Soha, semmilyen mozgásforma nem okozott ilyen felhőtlen boldogságot, önfeledséget. Amikor táncoltam, minden gond, bánat, hiányérzet, alkalmatlanságtudat elmúlt. Számomra a hastánc egy idő után nélkülözhetetlen terápiává vált.

Talán másfél éve fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy jó lenne olyan szinten beleásni magam a hastánc világába, hogy ne csak magamon tudjak segíteni a tánc erejével. Környezetemben egyre több nőtársam jelezte, hogy szeretné, ha csoportot indítanék, amihez csatlakozhatnának. Engem nem annyira a show-tánc, mint inkább a tánc terápiás oldala érdekelne. Olyan csoportot szeretnék, ahol nőtársaim elég biztonságban éreznék magukat ahhoz, hogy a hastánc segítségével újra találkozzanak legbelsőbb nőiségükkel, azzal az örömmel, gyógyító erővel, amit a hastánc adhat.  Hiába táncoltam évek óta, nem  mertem "fél-tudással” úgy táncot oktatni, csoportot vezetni, hogy nem vagyok biztos a tudásomban, felkészültségemben, ezért végeztem el a táncoktató képzést."